Ingrediente:
- 1/2 kg.ceapa,
- 1kg.piept de curcan,
- 1 cana (250 ml.)orez,
- 1 pastarnac,
- 1morcov,
- 1telina mai mica,
- sare si piper dupa gust,
- foi de vita de vie.
- 2lg.pasta de tomate.
- o crenguta de cimbru,
- 2foi de dafin,
- suc de rosii.
- 100ml. ulei de masline.
Pieptul de curcan se da prin masina de tocat.
Orezul se spala.
Pastarnacul,morcovul.si telina se curata se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
Din ceapa taiata se ia o mana si se pune intr-o tigaie in care am pus 100ml.ulei de masline,si o lingura de apa sa se inmoaie nu sa se prajeasca,cand ceapa sa inmuiat se adauga pasta de tomate,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca,apoi se amesteca cu carnea tocata,legumele rase,restul de ceapa cruda,si orezul spalat si scurs.Se sareaza si se condimenteaza cu piper si cimbru macinat. Se fac sarmalute,dupa care se pun intr-o oala,cu foi de dafin printre randuri ,apoi se acopera cu suc de rosii si se pun la foc mic sa fiarba cca doua ore.Va doresc pofta buna!
Primesti oaspeti la masa?Sa vezi ce repejor ajung eu!
RăspundețiȘtergerePup!
Cu mare drag!I-mi place sa am prieteni dragi la masa.Pupici!
RăspundețiȘtergerePot sa mananc 10 bucati,te rooog!:)
RăspundețiȘtergereEsti o harnicuta!
Tare bune sunt.. N-am facut niciodata cu curcan..
RăspundețiȘtergerePupici