Ingrediente rasol:
- un rasol de vita,
- 3cartofi mai mari,
- 2morcovi,
- 2cepe,
- 1 telina.
- 1lg.sare,
- 5-6 boabe de piper,o foaie de dafin.
- 2 buc.de sfecla,
- 4 radacini de hrean,
- sare,
- zahar,
- ulei,
- otet.
Cat rasolul fierbe se face salata in felul urmator:
Sfecla se curata ,se spala,apoi se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.
Hreanul se curata si el ,se spala,si se rade la fel ca sfecla.
Se amesteca sfecla rasa cu hreanul, se presara sare si o lingurita de zahar ca mi sa parut ca sfecla nu era suficient de dulce,se amesteca bine apoi se adauga otet dupa gust in functie cat de acra vrem sa fie,si un pic de ulei de masline am pus eu dar se poate pune si de floarea soarelui.Este foarte gustoasa.O sa ma intrebati de ce nu am fiert sau copt sfecla,"pentru ca nu ne place gustul sfeclei fierte''mi se pare mai gustoasa asa cruda,dar este numai o parere personala.
Foarte faina combinatia! N-am incercat-o pana acum..
RăspundețiȘtergerePupici