duminică, 20 ianuarie 2013
FOCACCIA
Asa cum am spus la reteta de pizza,ca mi-a mai ramas aluat ,si m-am gandit sa fac o focaccia cu ierburi aromate.
Aluatul l-am intins cu mainile intr-o forma rezistenta,l-am lasat sa cresca apoi cu degetul ,am facut mici gropite(l-am apasat pana am simtit fundul vasului).
Intr-un castron am amestecat trei linguri cu ulei de masline,o lingura de apa,oregano ,rozmarin,busuioc si usturoi praf.Am uns pe deasupra cu emulsia obtinuta si am dat la cuptorul incins cca.15 min. pana sa rumenit frumos.E un deliciu!!!Nu va mai spun ce miros era in casa.Am servit-o cu branza topita si somon afumat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
O bunatate!!! De cand imi tot propun sa fac si eu..
RăspundețiȘtergereDa intradevar e o bunatate,de acum de cate ori fac paine ,am comanda si de focaccia.Pup!
ȘtergereViva la focaccia... Stii ca am facut focaccia doar de doua ori si atunci am dus-o la scoala la Isabella. Al meu barbat, desi e italian, nu e innebunit dupa ea, eu da.. Pupici si o zi minunata sa ai !
RăspundețiȘtergereSi eu am facut o singura data pana acum,si nu mi sa parut asa buna dar de data asta m-a dat gata,asa ca de acum fiica mi-a zis sa nu mai fac paine ci numai focaccia.O zi minunata i-ti doresc si tie,pupici!!!
RăspundețiȘtergere