Categorii

vineri, 10 februarie 2012

PRAJITURA TURNATA CU MERE


Aceasta reteta de prajitura am luat-o de pe blogul (BETTY'S KITCHEN) careia tin sa-i multumesc si sper sa nu se supere ca m-am folosit de reteta ei,dar mi-a placut atat de mult ca nu m-am putut abtine sa nu o fac.Eu am dublat cantitatile ca am facut-o in tava mare de la aragaz.                                                                                 Ingrediente:4 oua,18 lg.zahar,18 lg.ulei,18lg.lapte,24lg.faina,1 plic praf decopt,1kg.mere,scortisoara, 6lg. zahar.Se mixeaza ouale cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa,apoi se adauga uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.Se toarna jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si se pune pt. 10-12 min in cuptorul preincalzit.Se scoate si se pun merele calite.,se toarna restul de aluat si se pune din nou la copt cca.40 min. pana se rumeneste deasupra.Se scoate si se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.                                                                                  

7 comentarii:

  1. Delicioasa, mai ales ca e cu mere... desi eu i-as baga si niste nuca macinata in mere... Ce zici, cum ar fi gustul ?! Pup !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca m-am gandit si eu sa-i pun nuca dar nu aveam la indemana,asa ca data viitoare cu siguranta ii voi pune.Cred ca gustul e grozav.Te astept la o felie.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. O prajiturica foarte buna, aromata!!! Am si eu reteta doar ca pun numai doua oua. Foile sunt super! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si aceasta reteta era cu doua oua dar eu am dublat cantitatile.Intradevar sunt foarte bune foile.PUP!

      Ștergere
  4. Buna prajitura! Si eu o fac destul de des! Pup

    RăspundețiȘtergere