Categorii

duminică, 26 februarie 2012

CORNURI CU MAGIUN SI NUCA DE POST



Cum maine incepe postul m-am pregatit temeinic ,atat fizic ,cat si spiritual.A tine post nu inseamna neaparat sa ne abtinem de la mancare,cat trebuie sa fim mai buni unii cu altii,sa facem milostenie,sa ne rugam mai mult,atat pentru cei apropiati cat si pentru dusmani.Asadar cu mancarea este foarte usor,si ca sa treaca mai usor fac si cate ceva dulce,pentru inceput am facut aceste cornuri simple si gustoase.                                             Ingrediente:1 kg. faina,500ml. apa.50 gr.drojdie,3lg.zahar,50 ml. ulei,1lgt. sare,400gr. magiun+5lg.nuca macinata prajita.Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat destul de  elastic ,care se lasa la dospit cca.1 ora,dupa care se iau bucati din aluat si se intnd in forma de cerc,care se taie in patru apoi in opt,si la baza se pune cate o lgt. de magiun amestecat cu nuca,apoi se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt,si se dau in cuptorul bine incins si se lasa,40 min. Pe deasupra am facut o emulsie din 100 ml.apa,3lg. ulei,3lg.zahar si le-am uns inainte de a le baga in cuptor,le-am lasat pana au prins un pic de culoare ,apoi le-am mai uns o data si le-am dat din nou la copt.Cand sau rumenit frumos le-am scos si le-am mai uns o data apoi le-am acoperit cu un prosop si le-am lasat asa pana s-au  racit si s-au inmuiat.Pofta buna!

2 comentarii: