Categorii

luni, 27 februarie 2012

NEGRESA DE POST




Ingrediente: o cana de zahar, o cana de apa minerala sau sifon(eu am pus o cana de lapte de soia),o cana de ulei,400 gr.de gem de prune,3lg. cacao,esenta de vanilie,2 cani faina,1 plic praf de copt,o mana de nuci sfaramate si prajite.Zaharul se mixeaza cu laptele de soia  pana se topeste,apoi se adauga uleiul,faina amestecata cu praful de copt si la urma nucile cu gemul si esenta si cele 3lg. de cacao.Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt.cca.45 min. se face testul cu scobitoarea.Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceascasi in timpul asta se face glazura ce urmeaza sa o punem deasupra.                                                                                                                                                                    Glazura:200 gr. zahar,125gr.margarina,4lg. apa.4 lg. cacao.Zaharul impreuna cu apa se pun pe foc pana se topeste zaharul,apoi se adauga margarina,si se lasa sa se topeasca si ea,apoi punem cacaoasi lasam sa fiarba pana se simte ca s-a ingrosat,adica face niste bulbuci si cand ridicam lingura sa fie ca atunci cand topim o ciocolata,sa fie ca o crema grosuta.Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca cat taiem prajitura in patrate care se despart usor unele de altele,apoi punem cu lingura glazura in asa fel sa acopere si partile laterale ale prajiturii.Se orneaza cu miez de nuca prajit sau cu nuca de cocos.Este o prajitura usor de facut si foarte buna nici nu zici ca e de post.Va urez pofta buna!

3 comentarii: