Categorii

joi, 2 februarie 2012

SARAMURA DE PESTE LA GRATAR





Una bucata de crap sau altfel de peste,eu am avut novac se curata, se spala,se sareaza,apoi se unge cu un pic de ulei ,dupa care se aseaza pe gratarul incins.Cat pestele se frige se face saramura astfel: intr-un ibric se pune la fiert 200 ml. apa,un ardei iute se toaca marunt impreuna cu 4 catei de usturoi.Cand apa fierbe se adauga 1lgt.de concentrat de legume,apoi ardeiul si usturoiul.Se lasa sa dea un clocot.Pestele prajit se aseaza intr-un vas care are capac apoi se toarna saramura peste el si se acopera cu capacul,se lasa asa pana se face garnitura.Eu l-am papat cu orez cu  curry si multa lamaie.Este delicios.

4 comentarii:

  1. Imi este dor de o saramura.
    Zi frumoasa de duminica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand mai fac te astept la o portie cu cea mai mare placere.Duminica placuta si tie!

    RăspundețiȘtergere