- 8oua,
- 1 lt.lapte,
- 300 gr. zahar,
- 1 pachet unt (margarina),
- 10 lg. cu varf de faina,
- 1 fiola de vanilie,
- un praf de sare.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu cinci lg. de lapte pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul topit ,sa fie caldut nu fierbinte,se mai bate putin si se pune faina si laptele caldut.Amestecul se pune peste albusurile batute si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus pana se omogenizeaza bine,se adauga si esenta,apoi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul incins o ora la foc mic,ultimele cinci minute se da focul tare sa se rumeneasca frumos deasupra.Se scoate si se lasa la racit in tava,apoi se pudreaza cu zahar vanilat si se taie dupa preferinta.
O prajitura delicioasa si rapida!!
RăspundețiȘtergereDa intradevar este foarte delicioasa si se face extrem de repede,mai mult dureaza coptul si racirea,in rest o poate executa si un copil.Pup!
RăspundețiȘtergere