Ingrediente:
- o ceapa,
- 1 morcov,
- 1/2 telina,
- 1 pastarnac,
- 200 gr. ciuperci proaspete,
- 2 cartofi,
- 1 dovlecel,
- o mana de mazare fiarta,
- sare,piper si trei catei de usturoi,
- o lg. pasta de gogosari,
- 50 ml. ulei,
- faina si susan.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins in care se pune ceapa cu un praf de sare si un pic de apa sa se inmoaie,apoi se adauga morcovul,telina si pastarnacul,se lasa acoperit pana sau inmuiat putin,dupa care se adauga ciupercile si pasta de gogosari. Cand sunt moi se adauga si cartofii si dovlecelul ce in prealabil au fost storsi bine de zeama,se mai lasa un pic apoi se rastoarna intr-un lighean si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit se pune mazarea,usturoiul pisat,se asezoneaza dupa gust cu sare si piper,apoi se pune faina pana se leaga compozitia atat cat sa se poata modela chiftelute.Pe o farfurie amestecam faina cu susan,prin care trecem chiftelutele,apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la foc tare aproximativ 20 min.Sunt foarte gustoase si se pot servi simple cu mustar sau se pot face hamburgeri cu frunze de salata, castraveti murati taiati feliute subtiri si maioneza de post.
N-am facut niciodata, dar bunica imi pregatea mereu.. deci stiu ca-s bune!
RăspundețiȘtergere