Pentru ca de maine intram in postul pastelui,si ca sa trecem mai usor ,ne trebuie cate ceva dulce dupa masa,pana incepem sa ne obisnuim sa postim.
Ingrediente:
- 1 pachet de margarina(250 gr.),
- 1 cana cu ulei (250 ml.),
- 1 cana cu bors proaspat,
- 30 gr. drojdie,
- 1lg. zahar,
- faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins ,sa nu fie prea tare ,dar nici moale,
- un praf de sare,
- 500 gr. rahat,
- 1 esenta de vanilie.
Se lasa la caldura sa creasca aproape o ora.Dupa ce a crescut se fac cornulete care se umplu cu rahat,se dau la foc potrivit pana ce capata o culoare frumoasa,adica sunt rumene.Se scot se lasa sa se racoreasca usor ,sa nu fie nici fierbinti ,nici reci si se dau prin zahar pudra vanilat.Va doresc pofta buna si un post usor!
Bune,bune,dar si tare frumos le-ai rulat asa dantelate!!!pup!!
RăspundețiȘtergereCat de frumoase sunt!!
RăspundețiȘtergereDa, chiar sunt frumoase cretzuliile!:)
RăspundețiȘtergere