Ingrediente:
- o varza proaspata(cca. 1kg.)
- o bucata de varza murata(cca. 400 gr.)
- o ceapa,
- 1 morcov,
- 1/3 telina,
- 100 gr. orez fiert,
- 200 ml. suc de rosii(sau pasta de tomate)
- 4 lg. pasta de gogosari,
- 50 ml. ulei de masline(sau orice fel , care va place)
- sare si piper dupa gust,
- marar congelat(o lg. plina)
Intr-o oala se infierbanta uleiul apoi se pune ceapa si un pic de apa,se lasa pana se inmoaie apoi se adauga morcovul cu un pic de sare,se lasa sa se inmoaie si el apoi se pune telina cu pastarnacul,se mai lasa un pic apoi se adauga pasta de gogosari si sucul de rosii,si la urma varza tocata,se mai lasa un pic apoi se adauga apa,atat cat sa nu treaca deasupra tocaturii.Se pune un capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce varza este foarte moale apoi se pune orezul fiert si se lasa sa mai dea cateva clocote,dupa care se asezoneaza cu sare si piper,apoi se stinge focul si se adauga mararul.Este o mancare de post usoara si foarte buna.
Buna mincarica ta de post... N-am incercat niciodata sa pun orez in mincarea de varza, dar nu are ce sa strice, nu ?! Noi am avut la prinz tot varza, dar infruptata cu sunculita...
RăspundețiȘtergereIncearc-o si ai sa vezi ca e mai consistenta,in plus nu da voie sa te strici la burtica,pentru ca varza noua este apoasa si exista riscul asta.Pup!
ȘtergereTare buna este!!!
RăspundețiȘtergereDa este foarte buna si ne place foarte mult.Pup!
Ștergere