Categorii

duminică, 8 ianuarie 2012

PRAJITURA FINA CU NUCI SI NUCA DE COCOS

Blat:  5 oua,200 ml apa,12 lg.zahar, 7lg.ulei,5lg. faina,5lg. amidon, 3lg. nuci macinate,1lgt.praf de copt,esenta de vanilie,un praf de sare.                                                                                                                                                                 Ouale se separa,se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul putin cate putin si se bate in continuare pana se topeste zaharul, apoi se pune apa cu galbenusurile incorporate,uleiul si se mai mixeaza putin.Faina se amesteca cu amidonul,cu praful de copt si cu nuca macinata.Acest amestec se adauga  in ploaie si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus,se pune vanilia si sarea apoi compozitia se asaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 min.Se face testul cu scobitoarea.Se scoate si se lasa la racit.                                                                                                                                                              CREMA:2 plicuri crema pt. prajituri cu ciocolata si crema caramel de la DR. OETKER, nuca de cocos si nuca macinata.Crema se face conform instructiunilor de pe plic se adauga nuca macinata cat va place,eu am pus cca.4 lg.Blatul racit se taie in doua,se pune 3/4 crema,se intinde apoi se presara nuca de cocos si se pune deasupra cealalta foaie.Restul de crema se intinde deasupra si se presara cu nuca de cocos si ornament de ciocolata apoi se preseaza bine cu mana sa faca priza cu crema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu