Categorii

duminică, 29 ianuarie 2012

PRAJITURA CARPATI



FOI:3oua,1 cana zahar, 1 cana ulei,1 cana lapte,1 praf de copt stins cu zeama de lamaie,un praf de sare,2 plicuri zahar vanilat,faina cat cuprinde sa iasa un aluat semivartos din care se fac 10 foi care se coc pe dosul tavii.                                                                                                                                                             CREMA:1kg.zahar,16lg.faina,2 l.lapte,5lg.apa,2 pachete de margarina,2 fiole esenta de rom.                         Caramelizam zaharul intr-o cratita mare impreuna cu cele 5 lg. de apa.Dupa ce s-a topit zaharul si are o culoare aramie (daca se arde prea tare iese crema amara)se adauga faina treptat amestecand continuu cu o lingura de lemn apoi adaugam laptele putin cate putin,amestecandu-se cu grija ca se va umfla.Dupa ca se ingroasa dam crema deoparte si adaugam margarina si esenta de rom.Se amesteca bine cu mixerul,apoi asa fierbinte se intinde intre foi,dar mai intai se opreste o cana de 1litru de crema pt. lipit prajitura.Ultima foaie nu se acopera cu crema.Deasupra prajiturii se pune o greutate si se lasa de seara pana dimineata la rece.A doua zi se taie marginile sa fie cat mai dreapta apoi se imparte prajitura in trei parti egale.Fiecare calup se aseaza la marginea mesei si se taie in diagonala,obtinandu-se doua bucati care se intorc cu varful in sus.Aceste doua bucati le ungem cu crema si le lipim intre ele,presandu-le intre palme.Imbracam "muntele" cu restul de crema si lasam sa cada peste el nuca de cocos.

Un comentariu:

  1. Imi place prajitura asta... Din pacate n-am facut-o pana acum, dar imi amintesc ca-mi cumparam mereu de la cofetarie cand eram mica :) Pup

    RăspundețiȘtergere