Categorii

joi, 17 februarie 2011

TORT DIPLOMAT

                                                           Reteta acestui tort delicios:
Blat:    400 g piscoturi
Crema:300 ml lapte
            300 g zahar
            3 oua
            4 plicuri gelatina
            1 esenta de vanilie
            1 l frisca Meggle
            1 cutie compot de ananas
            3 banane

Mod de preparare:Se pun pe foc zaharul cu laptele si cu ouale pana se ingroasa ca o crema. Se da la rece iar intre timp gelatina se hidrateaza cu 100 ml de apa.Se bate frisca cu 100 g zahar pudra,apoi se pune gelatina pe baie de aburi sau in microunde(sa nu fiarba!),se amesteca cu crema racita si apoi cu jumatate din frisca.In aceasta crema se adauga ananasul bucatele si bananele taiate.
Se inmoaie piscoturile in zeama de la compotul de ananas si se aseaza pe un platou un rand de piscoturi,unul de crema.Se orneaza cu restul de frisca ramas dupa preferinte si se da la rece aproximativ 8 ore.Pofta buna!

5 comentarii:

  1. arata foarte bine tortul :x o sa incerc si eu reteta cat de curand..si o sa ma intorc cu un feedback:D..orikum nu cred ca in privinta aspectului o sa reusesc sa iti ating performantele;)) intrebarea mea este ce forma recomanzi pt cantitatile din reteta..presupun ca este o inaltime recomandata pt k tortul sa isi pastreze o stabilitate..si sa nu se lase toate fructele la fund..:-?
    Bafta draguta si la cat mai multe retete delicioase! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult succes cu noul blog!! :D Ce bine arata si atat de buuun! Stai, ca-mi cazu din gura... Asa, unde eram? Deci, nu mai scapi de mine, am sa-ti urmaresc in fiecare zi retetele. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Forma nu e obligatorie...o cratita de marime medie,o tava patrata sau pt cozonaci tot aia e.Oricum,fructele nu au cum sa se lase la fund pt ca sunt incorporate cu frisca batuta bine care are si gelatina si de aceea.pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. ms pt promptitudine..adevarul e ca am mai incercat sa fac tort diplomat insa niciodata nu am nimerit partea cu consistenta..si stabilitatea impkicit...dar retata folosita de mine era diferita la cateva aspecte ...voi reveni sper cu detaliile unui tort delicios si apreciat de mancaciosii din jurul meu;))
    bafta!

    RăspundețiȘtergere