Categorii

joi, 17 februarie 2011

TORT VALENTINE'S DAY

                                                                    Tort ciocolatos:
Blat: 5 oua
        5 linguri de zahar
        5 linguri de apa
        6 linguri de faina
        2 linguri de cacao
        1 praf de sare
        1 praf de copt
        1 esenta de vanilie
Crema: 3 oua
            300 g zahar
            300 ml lapte
            1 pachet de unt
            2 linguri de cacao
            1 esenta de rom
Glazura de ciocolata a Adrianei Nicoleta
Mod de preparare blat:Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca cu apa.Ingredientele uscate:cacaoa,faina,praful de copt se amesteca toate.Se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul,se bate in continuare pana se topeste zaharul,se adauga ouale cu apa si se mai bate putin.Se pune amestecul de faina cu cacao si se amesteca cu lingura de jos in sus.Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincins aproximativ 30 min.
Mod de preparare crema:Se pun pe foc ouale frecate cu zahar si cu lapte pana se face o crema.Se da la rece,apoi untul se bate spuma cu mixerul si se adauga cate o lingura de crema racita pana se incorporeaza toata crema.La urma se adauga cacao si esenta de rom.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu sirop din apa,zahar si esenta de rom.Se adauga crema si se orneaza dupa preferinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu