Categorii

joi, 6 decembrie 2012

RASOL DE MERLUCIU CU LEGUME MEXICANE

Ingrediente:
-2 buc. de merluciu.
-1 punga de 400gr. legume mexicane,
-1 buc. de brocoli.
-1 lamaie,
-ulei de masline extravirgin,
-sare,piper,patrunjel,
-un catel de usturoi,
-100 gr. orez
-Pestele se fierbe in apa cu sare 8 minute.
-Orezul se fierbe si el in apa multa cu putin concentrat de legume cca.15 min. sa fie putin aldente.apoi se scurge printr-o sita.
-Legumele se oparesc in putina apa sarata,dupa care se scurg si se trec prin apa rece sa ramana crocante si sa nu se schimbe culoarea.
-Intr-o tigaie se incalzeste usor cateva linguri de ulei de masline dupa care se adauga usturoiul tocat marunt,dar atentie sa nu se arda,apoi se pun legumele si se mai lasa foarte putin atat cat sa-si ia aroma, apoi se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie,se asezoneaza cu sare si piper,iar la urma se presara patrunjel tocat.Este o mancare foarte gustoasa chiar daca este dietetica.

8 comentarii: