Categorii

vineri, 14 decembrie 2012

MANCARE DE PRUNE AFUMATE


Ingrediente:
-1kg. prune afumate,
-1 ceapa mare,
-sare,ulei.
Prunele se spala bine de mai multe ori in apa calda.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei cu putina apa,si putina sare, cand apa sa evaporat si ceapa este moale se pun prunele si se acopera cu apa ,se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana ce prunele sunt moi si apa a scazut atat cat sa ramana un sos gros.Se serveste cu mamaliguta calda.Cand nu este post se pot face cu carne afumata,sau carne de rata,este un deliciu,dar numai pentru cei care nu au probleme de sanatate.

3 comentarii:

  1. Intradevar este o reteta mostenita,si eu o am de la bunica mea.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. In zona Buzaului se face orez cu prune sau carne cu prune, de mancarica asta acum aud prima data. Cred ca e grozava:)
    SA ai sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere