Categorii

miercuri, 12 decembrie 2012

SALATA DE BOEUF DE POST



Ingrediente:
-7-8 cartofi,
-2 buc.pastarnac,
-4 morcovi,
-1/2 telina(cca.500 gr.),
-300gr.mazare fiarta,
-4 castraveti murati,
-300ml.ulei,
-1/2 lamaie,
-2lg.mustar.
Legumele curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert se scot si se lasa sa se raceasca,apoi se taie cubulete.Legumele astfel pregatite se amesteca cu mazarea si cu castravetii taiati si ei cubulete,apoi se adauga mustarul si maioneza facuta din jumatate de cartof,un sfert de pastarnac si o bucatica de telina fierte.Legumele se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure fin,apoi se adauga o lgt. de mustar si zeama de la lamaie,se amesteca bine apoi se toarna uleiul in fir subtire si se amesteca bine ca la orice maioneza ,daca este prea groasa se mai adauga un pic de apa rece pana devine la consistenta dorita.Amestecam cu legumele si daca mai este nevoie mai asezonam cu sare si piper.Va asigur ca este foarte gustoasa.

6 comentarii: