Categorii

duminică, 20 mai 2012

ECLERE



Ingrediente coji:200 ml.ulei,400 ml.apa,400gr.faina,un praf de sare,10 oua                                                             Apa impreuna cu uleiul e pun intr-o oala la fiert,cand da in clocot se adauga faina toata odata,se amesteca energic,apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.Cand sa racit se adauga ouale pe rand se pune un ou si se amesteca bine pana ce se absoarbe tot ,apoi se adauga celalalt ou si tot asa pana se termina toate ouale.Trebuie sa iasa un aluat cleios care se tine de lingura.Se pune intr-un pos cu varf si se formeaza betigase de grosimea degetului mic,intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se da la cuptorul preincalzit si cu focul dat la maxim aproximativ10min.apoi se da focul la jumatate si se mai lasa cca.20min.ATENTIE!Primele 10min. nu se deschide usa cuptorului,ca riscati sa se lase aluatul.Sunt coapte cand sunt rumenite frumos.Se scot se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe lungime dar numai pe o parte nu de tot in asa fel sa fie ca o carte,apoi se umplu cu crema,si pe deasupra le decoram cu ciocolata neagra si alba topita                                                                                                                                                                            Ingrediente crema: 1lt.lapte,300gr.zahar,3oua,10 lg.faina,2 fiole esenta de vanilie,un praf de sare.                                                    Laptele se pune la fiert dar se mai pastreaza din el 250ml.Ouale se freaca cu zaharul pana se albeste,apoi se pune faina alternand cu laptele oprit,se amesteca bine sa nu aiba cocoloase si se toarna peste laptele clocotit,amestecandu-se incontinuu sa nu se prinda de fundul oalei,se lasa sa fiarba pana devine ca o ciulama groasa,se da deoparte,se pune vanilia si se lasa sa se racoreasca dar nu prea tare atat cat se poate tine degetul.Se pune in pos si se umplu cojile de ecler.Daca se raceste prea tare iese mai greu prin dui si ne necajim mai mult.                                                                                            

9 comentarii: