Categorii

sâmbătă, 5 mai 2012

PLACHIE DE MACROU








Ingrediente:3 buc. macrou curatat,spalat si portionat,3 cepe taiate Julien,1 ardei gras rosu taiat si el feliute subtiri,400ml suc de rosii(am avut eu facut de mine de asta toamna)sau 3lg.pasta de tomate amestecata cu 350 ml.de apa,200gr.masline,ulei de masline,usturoi praf,boabe de piper,foi de dafin.                                   Pestele dupa ce l-am curatat si l-am spalat bine,l-am sarat si l-am dat la frigider pana am pregatit celelalte ingrediente.Ceapa am inmuiat-o usor intr-o tigaie pe foc in putin ulei cu putina sare si putina apa,dupa ce apa a scazut am adaugat ardeiul si am mai lasat putin sa se inmoaie si el apoi am golit ceapa intr-un vas ena ,deasupra am asezat bucatile de peste,care le-am presarat cu usturoi,am pus maslinele printre peste,boabe de piper si foi de dafin,iar deasupra am adaugat sucul de rosii,am acoperit cu folie vasul si l-am dat la cuptorul preincalzit cca.o ora la foc moderat,apoi am luat folia de deasupra si am mai lasat preparatul inca vreo 10 min.la foc tare sa se rumeneasca putin deasupra si plachia sa fie usor scazuta.POFTA BUNA!

4 comentarii:

  1. Daca este peste... vin la masa!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Macroul este pestele meu preferat,asa ca sigur vreau si eu.
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere