Categorii

miercuri, 16 mai 2012

ARIPIOARE KFC


Ingrediente: aripioare numai partea de la umar,oua,pesmet,susan,boia de ardei iute,piper,sos de soia.                         Mai intai pregatim aripioarele,le spalam bine,le parlim,apoi se face o crestatura imprejurul osului la partea cea mai subtire,si cu degetul mare impingem usor carnea inspre capat,dar nu o desprindem de tot,cand se ajunge la osul moale se intoarce usor pe dos,pielea sa fie inauntru.Dupa ce le-am facut pe toate le amestecam cu sos de soia,am pus dupa ochi,asa cat am crezut eu ca le vreau de sarate,apoi punem si piper si boia iute atat cat vreti de picante.Se acopera si se da la frigider vreo 2-3 ore sau cel mai bine se lasa de seara pana dimineata,apoi se sparg vreo 4 oua intr-un castron,iar pe o tavita se pune pesmetul amestecat cu boia iute(ne place foarte picant),si pe alta susanul.Aripioarele se scot si se dau pe rand prin ou batut si se tavalesc prin pesmet,iar prin ou ,iar prin pesmet aceasta operatie se face de doua ori si de fiecare data se strange bine in mana dandu-i forma cat mai rotunda,si a treia oara se da iar prin ou si prin susan strangand iar in mana sa se prinda bine susanul,apoi se prajesc in ulei fierbinte.Le-am servit cu cartofi prajiti.

4 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata aripioare la KFC.
    Acestea arata tare bine.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca mananci odata ai sa-ti doresti sa mananci si a doua oara.Nu numai ca arata bine dar sunt grozave,garantez!Pup!

      Ștergere
  2. Cred ca sint delicioase si usor crocante, nu ?! Tare as rontai si eu una, ca sa-mi dau seama cit sint de bune... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da sunt crocante si al naibii de delicioase,daca mananci una nu te mai poti opri,si dupa mai cere si o bere,si-apoi suncile se depun ca pe porcul de craciun.Incearca si nu vei regreta!Pup!

      Ștergere