Categorii

sâmbătă, 2 februarie 2013

PLACINTA CU IAURT

Aceasta reteta am mai gatit-o mai demult,dar acum am refacut-o dintr-un anume motiv si anume:Danone Nutriday a lansat prin site-ul http://nutriday.ro/concurs provocarea bloggerilor de nisa culinara din Romania: marele concurs http://nutriday.ro/blog-chef in care se vor premia cele mai gustoase retete cu iaurt.
Cu aceasta reteta voi participa si eu la concurs










 Ingrediente:

  • 840 gr.iaurt Danone Nutriday natural(6 paharele a 140 gr.),
  • 1pachet foi de placinta de 400 gr.
  • 8 oua,
  • 1cana de 250ml. cu zahar,
  • 2 esente de vanilie,
  • 100 gr.unt sau margarina,
  • 100 gr. stafide,
  • un pic de sare.
Ouale se amesteca bine cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga iaurtul,se mai bate putin,se pun stafidele ce in prealabil au fost inmuiate in apa calda cu rom,vanilia si praful de sare.
Foile de placinta dupa ce au fost dezghetate se desfac si se ung cu unt topit pe fiecare foaie ce o asezam in tava tapetata cu hartie de copt.In pachetul cu foi sunt 16 foi,eu l-am impartit in trei astfel :prima data am uns sase foi si le-am suprapus una peste alta in tava,apoi cu un polonic am pus cam o treime din compozitia de mai sus,apoi am mai pus inca cinci foi unse,si iar jumatate din  compozitia ramasa,iar restul de cinci foi unse si restul de compozitie.Dam la cuptorul incins pentru 50 min. la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.Se scoate pe un fund si se lasa sa se raceasca cu un prosop umed deasupra.Dupa ce sa racit se taie si se pudreaza cu zahar pudra.Va doresc pofta buna!
Sper sa fie pe placul tuturor si sa ma votati!!! http://www.nutriday.ro

2 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut de placinta cu iaurt, dar facuta cu foi de placinta... Delicioasa... Mincam acasa, de nu ma puteam opri... am sa o pun pe mama sa-mi faca, cind merg la vara... Pupici si fug la vot ! Bafta multa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubita, scrie link-ul cu reteta, ca nu gasesc unde trebuie votat...

    RăspundețiȘtergere