Ingrediente blat:
- 5 oua,
- 5 lg. zahar,
- 5 lg. apa,
- 5 lg. faina +2 lg. cacao,
- 1 lgt. praf de copt,
- 1 esenta de vanilie.
- 4 iaurturi cu fructe de padure (de 140 gr. bucata),
- o cutie de frisca lichida (200 ml.),
- 1 plic gelatina(10 gr.),
- 1esenta de vanilie,
- 50 gr. fulgi de ciocolata,
- 100 gr. zahar pudra,
- 4 banane.
Gelatina se pune la hidratat in trei lg. de apa,cca.15 min.
Frisca se bate cu 100 gr. zahar pudra si esenta de vanilie.
Iaurturile se golesc intr-un castron si se amesteca cu gelatina topita cateva secunde la mw. dupa care se pun peste frisca batuta ,apoi se pun fulgii de ciocolata.Crema atfel obtinuta se da la frigider cat scobim blatul.
Blatul racit se taie un capac si se scobeste ca in imagine,scobitura se umple cu bananele decojite,iar capacul se sfaramiteaza.Crema usor intarita se pune peste blat si pe deasupra se presara faramiturile.Se da la rece,si se serveste cand este bine intarit.Va asigur ca este nemaipomenit!
Uau, ce-as servi si eu o feliuta de musuroi... Delicios... Tot am spus ca am sa-l fac, dar nu mai reusesc, sau ca sa spun mai frumos... tot incerc sa evit dulciurile...
RăspundețiȘtergereO bucatica virtual sa stii ca nu ingrasa,asa ca te pot servi.Pup!
ȘtergereCat de bine arata! N-am facut niciodata... asa ca mi-ai dat o idee!
RăspundețiȘtergerePupici
Incearca si nu vei regreta.Pupici!
ȘtergereDaca ai sti de cand am pofta de o prajitura cu banane... Aceasta este ideala....
RăspundețiȘtergereChiar am si eu in plan acest tort..arata tare bine!
RăspundețiȘtergerePupici