Categorii

vineri, 16 noiembrie 2012

PRAJITURA CU MERE DE POST


Ingrediente foi:
-11lg. suc de rosii,
-11lg.zahar,
-11lg.ulei,
-1lgt. amoniac stins cu zeama de lamaie,
-1 fiola esenta de vanilie,
-un praf de sare,
-faina cat cuprinde sa iasa un aluat potrivit de tare.
Din toate acestea se framanta un aluat din care se fac patru foi ce se coc pe fundul tavii.
Umplutura de mere se face dintr-un kg. de mere rase si 300gr.zahar ce se pun pe foc pana scade zeama din ele,apoi se da deoparte si se adauga scortisoara si zahar vanilat.Asa calda se intinde intre foi,dupa care se lasa o noapte sa se inmoaie bine foile.

4 comentarii:

  1. Ce fain ai portionat-o,perfecta!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce reteta interesanta!!!... Nu am mai intalnit foi cu suc de rosii!... CAt de bine arata poza de final!...

    RăspundețiȘtergere