Categorii

sâmbătă, 22 iunie 2013

Amandine


Cum maine implinim 27 ani de la nunta noastra,am pregatit aceste minunate prajituri care se afla printre favorite.
Ingrediente blat:

  • 5 oua,
  • 5lg.zahar,
  • 5lg.apa,
  • 5lg.faina,
  • 2lg.cacao,
  • 1 fiola esenta de vanilie,
  • 1/2 pachetel praf de copt.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga zaharul si se mai bate pana se obtine o bezea fina si lucioasa.Galbenusurile se amesteca cu apa,apoi se pun peste albusuri,se amesteca usor ,dupa care se pune faina amestecata cu cacao si praful de copt,si se amesteca cu o lingura de jos in sus.Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul incins in prealabil cca. 30 min la temperatura medie.Se face testul cu scobitoarea,cand este gata se lasa la racit,apoi se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop facut din 200 gr. zahar cu 200 ml. apa si o esenta de rom.
Ingrediente crema:

  • 100ml.apa,
  • 150 gr. zahar,
  • 400 gr.unt(doua pachete),
  • 3 lg. cacao,
  • 100 gr. ciocolata amaruie,
  • 1 esenta de rom.
Apa  impreuna cu zaharul,cacao,si ciocolata rupta buchetele se pune pe foc pana se formeaza un sirop gros.
Untul se freaca pana devine spuma,apoi se adauga siropul racit si se bate pana iese o crema uniforma,se mai pune si esenta dupa care jumatate din crema se pune intre cele doua foi de blat insiropat,iar cealalta jumatate se orneaza prajiturile.
Ingrediente glazura:

  • 100 gr. ciocolata amaruie,
  • 100 ml frisca lichida.
Se pun pe foc si se amesteca bine pana se topeste ciocolta dupa care se lasa un pic sa se raceasca,apoi se intinde peste blat.Din crema ramasa se formeaza aveline deasupra,apoi se lasa in frigider peste noapte.

3 comentarii: