Categorii

vineri, 6 iulie 2012

CHEC IN TREI CULORI

Aceasta reteta de chec am vazut-o pe blogul http://www.caietulcuretete.com/si mi-a placut atat de mult ca nu am rezistat sa nu-l incerc,cu toate ca eu nu pot sa mananc dar l-am facut pt. cei dragi(fetita+sot)si vreau sa spun ca a iesit minunat cu o mica modificare''am adaugat nuca de cocos in aluat''.Asadar voi scrie reteta dupa cum am luat-o si cu adaugarea mea,asta nu inseamna ca mi-o insusesc.                                                           Ingrediente compozitia galbena:
                                -6 galbenusuri
                                 -3lg. cu varf faina
                                  -5lg.zahar
                                  -3lg.ulei
                                  -1/2 plic praf de copt
                                  -o fiola esenta de vanilie
                                  -3lg nuca de cocos
Ingrediente compozitia alba:
                                  -6 albusuri
                                  -3lg. cu varf faina
                                  -6lg.zahar pudra
                                   -3lg.ulei
                                  -1/2 plic praf de copt
                                   -3lg.nuca de cocos
Ingrediente pt.linia neagra:
                                  -3-4 lg.cacao
Mod de preparare compozitie galbena:-se separa ouale
                                  -galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul,pana devine cremoasa(aprox.10 min.)
                                  -se adaugauleiul,esenta,apoi faina amestecata cu praful de copt
                                  -se mixeaza bine pana se incorporeaza faina
                                   -se adauga si nuca de cocos si se ame
                                   -intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia
                                   -se presara cacao cernuta astfel incat sa acopere intreaga suprafata a compozitiei                                          galbene 
Mod de preparare a compozitiei albe:
                                 -albusurile se bat spuma tare
                                  -se adauga zaharul pudra putin cate putin si se mixeaza pana devine spuma lucioasa
                                 -se pune uleiul
                                  -se adauga faina amestecata cu praful de copt ,dar nu mai mixam ci amestecam cu o                     lingura de jos in sus usor sa nu se lasa albusul,iar la urma nuca de cocos
                                  -peste stratul de cacao se adauga cu o lingura,cu grija compozitia alba si se niveleaza usor
                                   -checul se da la cuptorul preincalzit timp de 50 min.     

6 comentarii:

  1. "Fur"si eu o feliuta.Imi face cu ochiul tare de tot.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa faci tu,apari cu cate o ispita din asta trasnet!:)
    Frumos !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos colorat, e checul... Iau o feliuta ca sa o maninc linga cafea... Pupici si sa ai parte de o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte fain arata!! As fura si eu o portie!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. te asteapta o leapsa la mine pe blog...daca nu o vrei nu e cu suparare!!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. da.......si la mine e o leapsa ........ :))
    ce coincidenta....

    RăspundețiȘtergere