Categorii

vineri, 20 aprilie 2012

ALBA CA ZAPADA



Foi:3 oua,9lg.zahar,9lg.ulei,9lg.lapte,1lgt.amoniac stins cu zeama de lamaie,2plicuri de zahar vanilat,un praf de sare ,.faina cat cuprinde sa iasa un aluat potrivit,nici prea vartos dar nici prea moale,in asa fel sa se poata intinde usor.Din toate acestea se framanta un aluat cum am mai zis putin mai moale ca cel de taitei,apoi se portioneaza in patru din care se intind patru foi ce se coc pe dosul tavii.                                                                                        CREMA:1lt lapte,1cana de 250gr. zahar,4lg.gris.1 pachet de unt(200gr.)1lamaie coaja si zeama,1 es. vanilie.Laptele se fierbe cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se in groasa ca o mamaliga,apoi se da la racit ,dupa care se adauga in untul frecat spuma cata o lingura din amstecul de mai inainte racit pana se incorporeaza totul,se pune vanilia , coaja si zeama de lamaie .Se imparte crema in trei apoi se ininde pe foi,deasupra se aseaza o greutate si se lasa o zi sa se fragezeasca prajitura ,apoi se presara zahar pudra vanilat si se portioneaza dupa plac.

8 comentarii:

  1. Dupa cum ai taiat-o si asezat-o pe farfurie, eu am sa-i spun floarea soarelui, ca de alba ca zapada sint satula, numai cit pe uit pe geam si vad virful muntilor alb... brrr... Delicioasa prajiturica asta, dintotdeauna mi-a placut si am mincat, doar ca era facuta de alte minute, nu de ale mele... Pupici si week-end placut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt satula de zapada si de frig,intradevar cred ca i s-ar potrivi numele de floarea soarelui,poate asa ar veni vremea buna si pe la noi.Pup si un sfarsit de saptamana frumos si calduros!

      Ștergere
  2. Ce bine arata, un deliciu !!!
    Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Prajitura copilariei.Este grozav de buna.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate! Imi aminteste de copilarie! Arata super!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos ti-a iesit.. Vreau si eu o bucata! Pupici

    RăspundețiȘtergere