marți, 24 aprilie 2012
ZER DE OAIE CU GRAUSOR SAU CIORBA CIOBANILOR
Pentru cei care nu cunosc grausorul sau untisor,vreau sa spun ca se gaseste prin paduri si iese imediat dupa ce se trec viorelele.Cand infloreste are niste floricele galbene .Frunzele se consuma inainte de inflorire sub forma de salata sau in ciorbe,are consistenta salatei si este foarte gustoasa.Asadar am facut aceasta ciorba cu zerul care rezulta de la inchegarea laptelui de oaie,dar inainte de a se fierbe sa se faca urda. Ingrediente:4lt.zer,o ceapa.un morcov,cativa cartofi in functie de cat de groasa vreti sa fie ciorba(eu am pus vreo10 ,mai micuti),ulei,patrunjel asa mai multicel sa-i dea aroma ciorbei si un castron plin cu grausor ales frunza cu frunza si bine spalat(treaba cea mai migaloasa a acestei ciorbe). Ceapa se toaca marunt si se inmoaie in putin ulei cu un praf de sare si un strop de apa.Morcovul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici si se adauga peste ceapa inmuiata,se lasa si el cateva min.sa se inmoaie si el.Dupa ce s-a inmuiat si morcovul adaugam cartofii taiati cubulete,ii lasam si pe ei sa se inmoaie putin apoi punem grausorul bine spalat,il lasam pana se inmoaie bine dupa care se pune zerul .Cand incepe sa fiarba adugam patrujelul tocat.potrivim de sare si lasam sa fiarba pana ce cartofii sau inmuiat.Daca ciorba este prea dulce(adica zerul a fost prea dulce)se mai poate adauga lapte prins sau iaurt,daca este prea acru se adauga lapte dulce,in functie de preferintele fiecaruia.POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce bun e!!!! yammyyyy!!!
RăspundețiȘtergere