Categorii

miercuri, 2 martie 2011

PRĂJITURA CU IAURT SI BANANE

                          Pentru aceasta reteta,trebuie sa-i multumesc Lissei!
Ingrediente pentru blat: 200 g piscoturi
                                          50 g fulgi de porumb
                                          50 g alune
                                          130 g unt
                                          250 g ciocolata cu lapte
                                          1 lingura lapte praf
Ingrediente pentru crema: 500 g iaurt simplu
                                              150 g zahar pudra
                                              250 g banane(aprox.3 banane medii)
                                              250 ml frisca
                                              1 lingura zeama de lamaie
                                              25 g gelatina
Mod de preparare blat:Se sfarama piscoturile impreuna cu jumatate din alune si cu fulgii de porumb si se amesteca toate cu laptele praf.Se adauga untul si ciocolata topita si se amesteca.Se aseaza un cadru pentru prajitura direct pe platoul de servit si se pune compozitia in cadru presand bine.
Mod de preparare crema:Bananele se dau la blender si se stropesc cu zeama de la lamaie.Iaurtul se amesteca cu zaharul,cu piure-ul de banane,cu frisca batuta si cu gelatina hidratata in prealabil in 100 ml apa si apoi topita la microunde cateva sec(cat sa nu fiarba!).
Se intinde in final crema peste blat si se da la rece cateva ore.Se poate orna dupa preferinte sau se poate servi ca atare.

3 comentarii: