Categorii

duminică, 2 februarie 2014

Tort de mere



Acest tort ,e un tort fugarit,am plecat de la ,a face o prajitura si am ajuns la acest tort,care s-a dovedit a fi foarte bun,si foarte usor de facut.
Ingrediente:

  • 8 mere,
  • 6lg.zahar pt. caramelizat,
  • cateva nuci,
  • 3lg, de dulceata de care aveti(eu am pus de caise)
  • 500 ml. frisca naturala.
Intr-o cratita de 4 litri se pune zaharul si se caramalizeaza pana are o culoare aurie,ATENTIE! sa nu se arda prea tare ca e amar,cand e topit complet se intinde pe toata suprafata cratitei,apoi se da deoparte si se lasa asa pana curatam merele,le scoatem mijlocul cu un cutit special sau cu un cutit normal,usor sa nu se sfarame,merele.Dupa ce le-am curatat pe toate le asezam in cratita si le umplem cu nuci taiate marunt si cu dulceata.Turnam deasupra aluatul de pandispan,scuturam bine cratita,o batem bine de masa,ca sa intre aluatul printre mere si dam in cuptorul incalzit aproximativ o ora,Facem testul cu scobitoarea,cand este copt il scoatem si-l lasam un pic sa se raceasca apoi il rasturnam pe un platou si-l alasam sa se raceasca complet,apoi il ornam cu frisca batuta.Se da la frigider pt. o noapte si se serveste cu placere.
Ingrediente blat:

  • 5 oua,
  • 5 lg. zahar,
  • 5lg. apa,
  • 7 lg.faina+1lgt. praf de copt,   
  • 1 esenta de vanilie,
  • un praf de sare.
Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga zaharul si se mai bat pana se topeste zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu apa si vanilia,apoi se adauga peste albusuri,si se mai bat inca un pic,dupa care se pune faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Se amesteca usor cu o lg. de jos in sus pana se incorporeaza toata faina.


Un comentariu: