Categorii

miercuri, 7 august 2013

Dulceata de gogonele



Ingrediente:

  • 1kg.gogonele,
  • 1kg.zahar,
  • 1lamaie,
  • 100 ml.apa.
Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,pana se face un sirop.
Gogonelele se taie cubulete,apoi se adauga in siropul legat si se mai fierbe pana ce este legata bine(eu fac testul cu picatura,adica se ia o picatura de sirop intre doua degete si daca rezista sa se intinda cca.2 cm. fara sa se rupa inseamna ca e destul de legata dulceata).Apoi se adauga o lamaie taiata feliute si se mai da un clocot,dupa care asa fierbinte se pune in borcane,se infileteaza capacul,se aseaza cu gura in jos ,dupa care se acopera cu paturi si se lasa pana a doua zi cand sunt reci,se eticheteza si se pun in camara,daca rezista pana la iarna.Este o dulceata foarte buna,exotica nici nu-ti dai seama din ce este facuta,parca ar fi din smochine.Merita incercata!

Un comentariu:

  1. Buna/Salut , numele meu este Bogdan , un mic blogger si observ ca ai un blog superb .
    As dori daca se poate sa facem schimb de linkuri/bannere cu blogul tau , imi place .
    Adresa blogului meu : www.buboal-photography.blogspot.ro . Astept un raspuns pe site-ul meu intr-un comentariu la o postare sau pe buboal_photography@yahoo.com
    As dori daca vrei sa imi dai un like la acesta pagina de facebook : www.facebook.com/buboal.photography .
    Like te rog la pagina .
    Multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere