miercuri, 25 mai 2011
Prajitura amandina(reteta inventata)
INGREDIENTE BLAT:5 oua,5 linguri zahar,5 linguri apa,5 linguri faina,2 linguri cacao,2 linguri nuci macinate,1/2 lgt praf de copt.Ouale se separa ,galbenusurile se amesteca cu apa,albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul.Galbenusurile cu apa se pun usor in compozitie ,se adauga un praf de sare si vanilie.Faina se amesteca cu nucile, cacao si praful de copt si se adauga la compozitie amestecand cu lingura de sus in jos sa nu se lase aluatul.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt.20 min.la foc moderat.Dupa ce se coace se lasa la racit apoi se taie blatul in doua.Se insiropeaza cu un sirop facut din apa si zahar si mult rom.CREMA;Am folosit un plic de crema de ciocolata,in care am mai adaugat niste esenta de rom ca asa ne place.Am intins crema intre cele doua foi insiropate.Deasupra am topit o ciocolata cu putina frisca si am dat-o la rece.Este delicioasa!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu