Categorii

miercuri, 1 februarie 2012

CHECURI GLAZURATE



Ingrediente pt. chec: 10 oua.24lg. zahar,15 lg. ulei,400 ml. apa,20 lg. cu varf faina,un praf de copt,2 fiole esenta de vanilie,un praf de sare, 2lg. cacao.Ouale se separa,galbenusurile se amesteca cu apa iar albusurile se bat spuma apoi adaugam zaharul putin cate putin batandu-se in continuare  pana se topeste zaharul.Compozitia de galbenusuri se adauga treptat peste albusuri mixandu-se bine apoi punem uleiul in fir subtire ca la maioneza.La compozitia rezultata adaugam faina amestecata cu praful de copt,dar atentie nu se mai mixeaza ci se amesteca cu o lingura de jos in sus si faina se adauga putin cate putin,se pune esenta si sarea.Doua tavi de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt.Intr-o tava se pune jumatate din compozitie,iar in cealalta jumatate se pun cele doua linguri de cacao apoi se pune in cealalta tava si se da la copt pt. cca.45 de min.In primele 5 min. se da focul tare apoi se reduce la jumatate spre minim.Cand sunt coapte se face testul cu scobitoarea,se scot si se lasa la racit.Cat se racesc checurile facem crema.                                                 Ingrediente crema:1litru lapte,300 gr.zahar,10 lg. faina,1 pachet de unt,1 ciocolata amaruie,esenta de rom.Laptele se pune la fiert dar din el se opreste o cana care se amesteca cu zaharul si faina.Cand laptele a dat in fiert se pune amestecul de faina si se amesteca incontinuu pana se ingroasa.Se da deoparte se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste,apoi se lasa la racit.Untul se freaca spuma apoi se adauga cate o lingura de crema racita pana se incorporeaza toata.Checurile racite se taie felii.Tavile se tapeteaza cu folie alimentara apoi se trece la asamblare.Se unge o felie de chec alb cu crema si se aseaza in tava,apoi una neagra si tot asa pana se termina.Deasupra se topeste o ciocolata cu lapte cu o jumatate de cutie crema de ciocolata de aia stil nutella apoi se intinde usor si se presara nuci macinate.Se lasa de seara pana dimineata apoi se scoate pe un platou si se taie in diagonala.POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu