Categorii

joi, 29 noiembrie 2012

SNITEL DE POST DIN ARDEI KAPIA UMPLUTI CU BRANZA TOFU









Ingrediente:
-7 buc ardei kapia copti scosi de la congelator,
-1 cutie branza tofu cu marar,
-1 cana apa minerala,
-1lgt.concentrat e legume,
-faina, sare ,piper,ulei.
Dintr-o cana de apa minerala,1lg. de concentrat de legume si faina am facut un aluat ca de clatite.
Ardeii i-am dezghetat si i-am lasat la scurs,branza am scurs-o,apoi am taiat-o felii de jumatate de deget,dupa care am umplut ardeii.Am presarat un praf de sare peste ardei,apoi i-am dat prin faina,si dupa prin aluatul de clatite.Intr-o tigaie incingem ulei si punem ardeii la copt.Dupa ce s-au rumenit frumos ii scoatem pe prosoape absorbante.I-am servit cu lipie taraneasca,va asigur sunt grozavi!

vineri, 16 noiembrie 2012

PRAJITURA CU MERE DE POST


Ingrediente foi:
-11lg. suc de rosii,
-11lg.zahar,
-11lg.ulei,
-1lgt. amoniac stins cu zeama de lamaie,
-1 fiola esenta de vanilie,
-un praf de sare,
-faina cat cuprinde sa iasa un aluat potrivit de tare.
Din toate acestea se framanta un aluat din care se fac patru foi ce se coc pe fundul tavii.
Umplutura de mere se face dintr-un kg. de mere rase si 300gr.zahar ce se pun pe foc pana scade zeama din ele,apoi se da deoparte si se adauga scortisoara si zahar vanilat.Asa calda se intinde intre foi,dupa care se lasa o noapte sa se inmoaie bine foile.

miercuri, 14 noiembrie 2012

SARMALUTE DE POST CU LEGUME SI CIUPERCI











Am intrat in postul craciunului si cum in piata mai gasim legume proaspete si frumoase m-am gandit sa incep in forta cu aceste sarmalute foarte gustoase.Si ca meniul sa fie complet la desert am facut o tavalita de post.
Ingrediente pentru sarmalute:
-1kg. ceapa,
-4 buc. morcov mai maricei,
-2 buc. pastarnac,
-3 lg. pasta de gogosari,
-800gr.ciuperci,
-2 capatani de varza,
-2 lg pasta de tomate,
-400gr. orez,
-sare, piper si marar tocat(eu am avut la congelator).
Mai intai am pregatit legumele ,le-am spalat ,curatat,tocat sau dat pe razatoare.
Intr-o cratita am pus 300gr de ulei la incalzit apoi am adaugat ceapa si un pic de apa cu un praf de sare,cand ceapa sa inmuiat si apa sa evaporat am adaugat morcovul.L-am lasat sa se inmoaie si el apoi am pus pastarnacul,dupa ce sa inmuiat am adaugat pasta de gogosari,am amestecat bine apoi am pus ciupercile tocate,le-am lasat pana s-au inmuiat bine si am adaugat mijlocul verzelor tocat marunt, care a ramas de la frunza care am oprit-o pt. a infasura sarmalele.Cand sa inmuiat am pus pasta de tomate si orezul ,am mai lasat putin apoi am rasturnat compozitia intr-un lighean si am lasat-o sa se raceasca.Dupa ce sa racit am asezonat cu marar tocat, piper macinat si inca un pic de sare.Am infasurat sarmalele si pt. ca nu mi-au ajuns frunzele am umplut si cativa ardei care au dat un gust excelent.Le-am pus in oala la fiert cu suc de rosii.
INGREDIENTE PENTRU TAVALITA:
-150ml.apa,
-1/2 pachet de margarina,
-100gr. zahar,
-1lg.miere de albine,
-1lgt. amoniac nestins,
400gr. faina.
Din toate acestea se face un aluat ce este ca o smantana groasa,se toarna intr-o tava(25/35)tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la foc moderat 40 min .pana se rumeneste usor deasupra.Se scoate se lasa sa se raceasca apoi se taie patrate si se inmoaie in glazura apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
INGREDIENTE GLAZURA:
-200ml.apa,
-200gr. zahar,
-1/2 pachet de margarina,
-4lg. cacao,
-1 fiola esenta de rom,un praf de sare.
Apa se pune la fiert cu zaharul si margarina ,cand sa topit zaharul se adauga cacaoa si se mai lasa sa fiarba un pic.Se da deoparte si asa fierbinte se inmoaie bucatile de prajitura.

duminică, 11 noiembrie 2012

CONOPIDA GRATINATA





Ingrediente:1kg.conopida
-300gr cas proaspat sau cascaval
-50gr unt
-3lg pesmet
-4 oua
-400gr smantana
-sare,piper.
Conopida se desface in buchete,se spala,apoi se opareste usor in apa sarata dar foarte putin ca ea se coace si in cuptor,se scoate se pune sub jet de apa rece si se lasa pana pregatim tava.
Tapetam o tava cu unt si presaram pesmet,asezam conopida,apoi presaram casul ras,iar deasupra turnam  smantana batuta cu ouale ,cu un pic de sare si piper.
Dam tava la cuptor pt.45 min.la foc moderat pana se rumeneste frumos deasupra.Va asigur ca este un deliciu.

joi, 8 noiembrie 2012

La multi ani tuturor celor ce poarta numele sfintilor MIHAIL SI GAVRIL


Cate o amandina,pentru nepoatele mele Gabriela si Mihaela,carora le spun La multi ani!,si nu in ultimul rand ,celor ce imi viziteaza blogul si celor ce isi serbeaza ziua numelui.