Categorii

duminică, 11 martie 2012

GOGOSI CU GEM


Tot din categoria dulciuri de post am facut si aceste gogosele care au iesit grozave.Aluatul este simplu din:faina, apa,drojdie ,sare, zahar.Se lasa la dospit ,apoi se intind doua foi groase de cca. 1cm.Pe una din foi se fac semne cu gura unei cani,si pe mijlocul fiecarui cerc se pune cate o lgt. de gem de prune(am avut eu)amestecat cu miez de nuca macinat si prajit,dupa care se aseaza a doua foaie deasupra,apoi se taie cu cana apasand bine sa se prinda bine marginile,dupa care se lasa sa mai creasca pana se incinge uleiul in tigaie.Le coacem in baie de ulei,apoi le scoatem pe servetele absorbante si dupa ce s-au racit le pudram cu zahar pudra vanilat.

sâmbătă, 10 martie 2012

CHIFTELUTE DIN DOVLECEI

Ingrediente :2 buc. de dovlecei,3lg. faina,2lg. pesmet, 3 catei de usturoi, sare,piper.Dovleceii se spala,apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari,se presara sare peste ei si se lasa cca.10 min.atat cat sa-si lase apa ,apoi se storc de apa,se adauga faina,pesmetul,usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si piperul.Se formeaza chiftele care se prajesc in ulei ,se scot pe prosoape absorbante.

SALATA DE VINETE

O punga de vinete de la congelator se lasa la dezghetat de seara pana dimineata,apoi se pune in blender impreuna cu o ceapa taiata marunt ,o lgt, de sare,200 ml. ulei.Se mixeaza pana devine pasta,se aseaza pe o farfurie si se orneaza dupa gust.

vineri, 9 martie 2012

SFINTISORI MOLDOVENESTI (DE POST)



Ingrediente:1 kg. faina,500 ml. apa calduta,50 gr. drojdie,1lgt. sare ,100 gr. zahar,100 ml. ulei,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie.Din aceste ingrediente se framanta un aluat ca cel de paine care se lasa la dospit cca. o ora,apoi se fac sfintisorii care se pun la copt dupa ce i-am uns cu un sirrop din zahar si apa in cantitati egale.Cand s-au copt ii lasam putin sa se raceasca apoi ii ungem cu un strat generos de miere si ii dam prin nuca macinata care a fost prajita putin inainte.Pofta buna!

joi, 1 martie 2012